The beautiful friendship

Mindenki a saját ritmusábban!!
MENÜ
Ha van valami jó recepted amit a többiekkel megosztanál itt meg teheted!

Vendégkönyv

Kép újratöltsée
  • 2010-05-22 07:43:49
    Elkészítettem Cicus cukkínis pennés receptjét.Siker! Később árulta el, hogy füstöltsajtot, mégpedig parmezánt használ. Na én annyit tennék hozzá- mert ki legyen az okostojás, ha nem én?- A ragu sajt nélkül, rizs körettel is szupi. Ha nem parmezánnal, hanem, -mint én - Karavánnal csináljátok, akkor a ragut a kifőzött pennével összekeverve 5-10 percre bedobjátok a 200 fokos sütőbe, hogy kicsit piruljon, és közben a tetejére olvadjon a sajt, megint csak mennyei.
  • 2010-05-21 16:06:31
    Bodza Szörp 30 db virág 4,5 l víz 3 kg cukor 5 dkg citromsav Szirupot főzök és langyosan öntöm a virágra.Bele dobok még 1 ek Na benzoát,1 citromot felkarikázva.Három nap múlva szűröm le, és iható.Ezt hígítani kell!
  • 2010-05-19 03:44:54
    100 éves diópálinka recept. Hozzávalók: 1 liter jó pálinka, 7 szem dió (a hagyomány szerint június 16-ig szedve), citromsav 1 liter/ 10 g, egész fahéj összetörve (5g), 4-5 db szegfűszeg, 4-5 db kardamon, 4-5 db boróka, 1/3 narancshéj (tetszés szerint). A diót alaposan megszurkáljuk, majd hat hétig sötét hűvös helyen tároljuk a pálinkában érlelve. Időnként felrázzuk. Hat hét után szitaszöveten átszűrjük. Miután letisztult lefejtjük. Majd továbbérleljük két hétig. Eztán újra leszűrjük. Végül kevés vízzel 15 dkg cukrot főzünk fel, figyelve arra, hogy ne égjen oda, a kapott szirupot az érlelt fűszerezett diópálinkához hozzáadjuk, így magas cukortartalmú édes italt nyerünk. Magas alkoholtartalma miatt inkább pálinkának hívják, bár egyesek diólikőrről beszélnek. Jó tanács: Nem szabad nemes pálinkából (úgymint barack, körte, hordóban érlelt szilva, bodza, őszibarack stb.) készíteni. Legjobb az alma, törköly, szőlő, kékszilva.illetve még jó a vodka.
  • 2010-04-20 14:09:01
    Hozzávalók: 1-2 padlizsán (attól függ, mekkorák), fokhagyma, paradicsom, sajt, só, bors Elkészítés: A padlizsánokat megmosom, felkarikázom. Picit megsózom, hagyom egy ideig állni, majd a kicsapódott nedvét leitatom. A szeleteket megborsozom, rárakom a fokhagyma karikákat, végül a paradicsomkarikákat. Berakom a sütőbe, végül megszórom sajttal a tetejét. Tanács: a sajtot az útsó 5-10 percben rakom rá!!! Nehogy megégjen!!!
  • Anami
    2010-04-10 15:05:57
    Finom csirkemell recept Kategória: Tésztafélék Hozzávalók: 6 szelet csirkemell 1 ek. apróra vágott medvehagyma 1 ek. zúzott kapribogyó 1 ek. tárkony 1 dl fehérbor 1,5 dl húsleves1, 1,5 dl tejszín 2 kupica konyak só ízlés szerint 2 ek. liszt 1 ek. vaj 1 ek olaj Elkészítés: A besózott hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalát hirtelen átsütjük a vaj és olaj keverékében. Rászórjuk a hagymát, a kapribogyót, a tárkonyt, aláöntjük a bort, a húslevest, a tejszínt, összeforraljuk, és végül jöhet a konyak, amivel nagy lángon még rottyan egyet. Rizzsel vagy krumplikrokettel kínáljuk. Tanácsok: Diétázók párolt zöldséggel tálalhatják. Elkészítési idő: 35 perc
  • 2010-04-09 05:35:32
    Cukkinis-gombás ragu pennével Hozzávalók: 50 dkg gomba 1 db cukkini 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db paprika 2 db paradicsom só őrölt bors 1 db húsleves kocka pici víz (ha nem enged elég levet) petrezselyemzöld 2 dl tejföl (tejszínnel finomabb) olívaolaj (margarin is jó) penne (tollhegy tészta) Elkészítés: A hozzávalókat felkockázzuk. A hagymát elkezdjük párolni az olajon, majd hozzáadjuk a gombát. Kis idő múlva rádobjuk a paprikát és a cukkinit, közben ízlés szerint fűszerezzük, végül hozzáadjuk a paradicsomot és az apróra vágott petrezselymet. Készre párolni, majd belekeverjük a tejfölt, és összeforraljuk. Közben a pennét sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, a raguval tálaljuk.

Hírek

  • Menü
    2010-04-24 17:03:08

    Szeretném megtudakolni, hogy szerintetek milyen menü pontot rakjunk még be a honlapra!!??!!

  • Ez még nincs kész!!
    2010-04-08 09:52:44

    Ha bárkinek bármi ötlete van, akkor szóljon, ne tartsa magában!!

Weblap készítés ingyen

Asztali nézet